Formule 1

Max Verstappen heeft talent van Jos , maar vlak ook zijn moeder Sophie Kumpen niet uit: "Ze versloeg Fisichella, Trulli..."

Uitgegeven door Patricia Kloosterman • 8 juli 2019 05:19 • Print artikel

Eigenlijk vanaf het moment dat Max Verstappen begon te rijden was het al duidelijk dat we met een groot talent te maken hadden. Heel veel mensen schrijven dit toe aan zijn vader Jos Verstappen. Hij was natuurlijk al een grote naam in de racewereld. Jos the Boss schopte het zelfs tot de Formule 1. Maar een ander deel van zijn talent komt van de kant van zijn moeder. Zijn neefje was een racer, zijn oom deed lange afstand racen en zijn grootvader reden in de karts. Max's moeder Sophie-Marie Kumpen was ook erg snel in de karts.

Sophie Kumpen Max Verstappen en zusje Victoria Verstappen


“Ik ken de moeder van Max Verstappen goed”, vertelde Christian Horner. “Ik moest het vaak tegen haar opnemen in de junior wereld kampioenschappen. Ze had erg veel talent. Ze versloeg regelmatig de vader van Kevin Magnussen, Giancarlo Fisichella en Jarno Trulli .Ze versloeg met gemak de grote namen en ze stond in de top tien van de wereld. Een deel heeft Max van Jos, maar ook een deel komt bij zijn moeder vandaan.”

Buiten het talent, was de begeleiding sinds Max in de kart stapte nog belangrijker. Uiteindelijk heeft Jos zijn eigen loopbaan opgeofferd om Max te brengen waar hij nu is. De know-how en de begeleiding van Jos bracht Max naar de plek waar hij nu is.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS