Formule 1

Max Verstappen haalt uit: "Hij is niet geloofwaardig en komt nergens aan de bak"

Uitgegeven door Bart • 6 september 2019 19:26 • Print artikel

Max Verstappen kende tot vorige week in Spa-Francorchamps een zeer keurige reeks zonder incidenten. Bij de start van de Grand Prix van België ging het mis voor de Red Bull-coureur die in botsing kwam met de Alfa Romeo van Kimi Raikkonen. Het leverde de Nederlander kritiek op van onder meer Nico Rosberg, maar Verstappen kan daar weinig mee. Hij gebruikt de woorden van de Duitser om hem fel aan te vallen.

Crash Max Verstappen en Kimi Raikkonen

"Max gedroeg zich weer als vanouds, veel te agressief", luidde de analyse van de wereldkampioen van 2016. Opvallend zware kritiek voor Verstappen die sinds Monaco vorig jaar prima en foutloos gepresteerd had. "En dan met een kapotte auto nog vol gas doorrijden. Dat was een zinloze actie. Hij heeft kennelijk ballen van staal, maar ik begrijp het niet."

Verstappen werd donderdag in Monza met de uitspraken van Rosberg geconfronteerd. "Wat Nico zegt in zijn analyses op internet boeit me niet", zegt Verstappen in gesprek met onder meer de NOS die een zichtbaar geďrriteerde coureur aantreffen. "Kennelijk wil Nico kijkers trekken door tegendraads te doen. Dat hij mij eerder dit jaar een narcist noemde, vond ik ook al vrij extreem. Hij lijkt het stokje van Jacques Villeneuve over te nemen. Die had ook altijd kritiek op me, maar is een beetje bijgedraaid."

Verstappen gaat zelfs nog een stapje verder. "Geloofwaardig is Rosberg nooit geweest, ook niet als coureur. Dat is ook Nico's probleem. Hij heeft geen uitstraling en komt nergens aan de bak. Ik weet niet wat hij wil met zijn YouTube-kanaal. Als het draait om geld verdienen, had hij beter F1-coureur kunnen blijven."

Over het moment zelf blijft Verstappen van mening dat hem geen blaam treft. "Ik probeerde Kimi niet eens uit te remmen of in te halen, maar wilde hem gewoon in de bocht volgen. Ik remde niet extreem laat, er blokkeerde niks. Het was gewoon een race-incident."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS