Formule 1

Charles Leclerc voorlopig de kroonprins op Monza, Max Verstappen sluit af met P5 op wisselvallig Monza + UITSLAG

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 6 september 2019 15:04

Na afloop van de tweede vrije training in aanloop naar de Grand Prix van Italië was Charles Leclerc opnieuw de snelste man. Lewis Hamilton op P2 kwam 0.068 seconde tekort op de Monegask. Sebastian Vettel sloot aan op P3. De sessie werd halverwege geplaagd door regen. Max Verstappen reed zijn programma uit en wist de vijfde tijd neer te zetten.

Formule 1 2019 Red Bull Racing


Het circuit van Monza was in tegenstelling tot de ochtendsessie droog toen het startsein viel. Het was ook meteen druk op het circuit, behalve Perez en Kevin Magnussen was het hele veld al begonnen met hun programma. Valtteri Bottas zette als eerste een tijd neer in 1:22.847 maar werd al snel gepareerd door CHarles Leclerc. Sebastian zakte naar P4 toen Lewis Hamilton de snelste tijd overnam. Max Verstappen deed er een schepje bovenop en nam P4 van de Duitser weer over. Dit alles in nog geen 2 minuten tijd. Het verschil in de top 5 lag binnen een seconde. Na 10 minuten leek het tempo wat stabieler in het rijdersveld. Lewis Hamilton was het snelste met Vettel achter de Brit. Max Verstappen kon het goed bijhouden vooralsnog op P3 maar Charles Leclerc zat kort op de Nederlander

Na een droog kwartier leek dan toch de regen wat roet in het eten te gooien. Lando Norris die slachtoffer leek van een technisch probleem had nog geen tijd neergezet. Daarmee stond de Brit op P20 achter Kevin Magnussen. Charles Leclerc liet zijn intenties zien en klokte een nieuwe snelste tijd in 1:20.978. De Monegask was 0.994 seconde sneller dan Lewis Hamilton. Bottas die zich verder verbeterde stond voorlopig op P3. Sebastian Vettel deed de vele Tifosi opveren door snel P2 over te nemen van de huidige Wereldkampioen. Verstappen was weer terug op de baan met een nieuwe set zachte banden en verbeterde zich van P7 naar P3 op 0.372 achter Vettel en voor de Zilverpijlen.

Bij het aanbreken van het laatste uur positioneerde Alexander Albon zich achter Verstappen op P4. Kort na de verbetering van de Red Bull coureur kwam de regen met grote druppels naar beneden. Door het vallende hemelwater werd het stil op het circuit doordat alle teams binnen stonden. De sessie werd kortstondig gestopt met een code rood om wat grind van de baan te verwijderen tijdens de regenpauze die de teams leken te nemen. Met nog drie kwartier te gaan werd het sein groen gegeven en was team Haas er als de kippen bij om hun programma te vervolgen. Kevin Magnussen ging toch op de rode band naar buiten.

Met nog een dik halfuur op de klok toen Lewis Hamilton zich verbeterde naar P2 ten koste van Sebastian Vettel. Ook Valtteri Bottas verbeterde zich en liet daarmee Max Verstappen achter zich op P5. Lando Norris had nog 20 minuten te gaan om een tijd neer te zetten. De Brit kon door een olielek eerder nog geen tijd zetten. In de slotfase van VT2 werd er niet veel verbeterd door de coureurs die bezig waren met voornamelijk racesimulaties. Charles Leclerc was de snelste man van de training in 1:20.978. Lewis Hamilton volgde op P3 en Sebastian Vettel sloot de sessie af met de derde tijd voor Valtteri Bottas. Achter de 2 topteams reed Max Verstappen de vijfde tijd.

Uitslag tweede vrije training Grand Prix van Italië
P Coureur Team Tijd
1 Charles Leclerc Scuderia Ferrari 1m20.978s
2 Lewis Hamilton Mercedes AMG Petronas Motorsport + 0.068s
3 Sebastian Vettel Scuderia Ferrari + 0.201s
4 Valtteri Bottas Mercedes AMG Petronas Motorsport + 0.369s
5 Max Verstappen Aston Martin Red Bull Racing Honda + 0.372s
6 Alexander Albon Aston Martin Red Bull Racing Honda + 0.611s
7 Pierre Gasly Red Bull Toro Rosso Honda + 1.146s
8 Romain Grosjean Rich Energy Haas F1 Team + 1.175s
9 Daniel Ricciardo Renault F1 Team + 1.271s
10 Daniil Kvyat Red Bull Toro Rosso Honda + 1.282s
11 Nico Hulkenberg Renault F1 Team + 1.360s
12 Carlos Sainz McLaren F1 Team + 1.504s
13 Kevin Magnussen Rich Energy Haas F1 Team + 1.533s
14 Kimi Raikkonen Alfa Romeo Racing + 1.545s
15 Lance Stroll SportPesa Racing Point F1 Team + 1.728s
16 Sergio Perez SportPesa Racing Point F1 Team + 1.904s
17 Antonio Giovinazzi Alfa Romeo Racing + 2.087s

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS