Formule 1

"Max Verstappen gaat verder om de Formule 1 interessant te maken met zijn rijstijl"

Uitgegeven door Bart • 20 maart 2019 20:37 • Print artikel

Ook dit jaar houdt de Formule 1 de Power Rankings bij. Een panel van vijf man wijst ieder Grand Prix-weekend een top 10 aan. Het gaat hierbij niet alleen om de prestaties in de race, maar ook tijdens de kwalificatie en de vrije trainingen. Na de eerste race in Melbourne leidt Valtteri Bottas de dans, gevolgd door Max Verstappen.

Valtteri Bottas


"Valtteri Bottas eindigde over 2018 ver buiten de top 10 van de Power Rankings, maar hij start 2019 bovenaan", luidt het oordeel van de jury. "Vorig jaar reed hij zijn Mercedes is Q3 nog de muur in, nu was hij slechts een tiende langzamer dan de snelste ronde van Lewis Hamilton. En in de race op zondag bouwde hij zijn voorsprong gestaag uit. De reacties in de paddock getuigden van veel respect en bewondering. Bottas lijkt zichzelf weer opgeraapt te hebben en lijkt beter, sterker en sneller dan ooit te voren."

Ook over Max Verstappen was er veel lof. "Verstappen gaat verder om de Formule 1 interessant te maken met zijn rijstijl. En dat liet hij in Australië weer zien. Het hoogtepunt was de inhaalactie op Sebastian Vettel in bocht 3. Daarmee bevestigt hij de snelheid van de Red Bull/Honda en zichzelf. Het was jammer dat hij buiten de baan belandde op jacht naar Lewis Hamilton, daarmee kreeg hij geen kans om de strijd om de tweede plaats aan te gaan."

Power Rankings na de Grand Prix van Australië:
1. Valtteri Bottas
2. Max Verstappen
3. Kevin Magnussen
4. Nico Hulkenberg
5. Lando Norris
6. Romain Grosjean
7. Daniil Kvyat
8. George Russell
9. Lewis Hamilton
10. Lance Stroll

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS