Formule 1

Martin Brundle neemt de Formule 1 onder de loep: Hamilton gewaarschuwd: "Hij leek nog een beetje woest"

Uitgegeven door Bart • 20 maart 2019 11:03 • Print artikel

Ferrari zou de grote concurrent worden voor regerend wereldkampioen Lewis Hamilton, ook Red Bull met Max Verstappen werd als uitdager genoemd, maar uitgerekend nu heeft ook teamgenoot Valtteri Bottas zich aan het front gemeld. De Fin pakte in Australië de maximale 26 punten en kan ook een bedreiging voor Hamilton worden. Dat denkt F1-analist Martin Brundle die onder de indruk was van de prestatie van Bottas in Melbourne.

Valtteri Bottas


Bottas vecht dit jaar voor zijn plek bij Mercedes en pakte Hamilton direct bij de start om vervolgens meer dan 20 seconden uit te lopen. "Het was een geweldige prestatie van Bottas, die er een one-man-show van maakte. Hamilton moest er alles uitpersen om pole position te halen, maar had geen antwoord op de sterke start en race pace van Bottas."

Brundle waarschuwt Hamilton dan ook voor de kracht van zijn teamgenoot. "Valtteri lijkt veel zelfverzekerder en vastberaden. Nadat hij uit de auto stapte en zijn helm afdeed, leek hij nog een beetje woest, maar de adrenaline nam gelukkig snel af. Bottas heeft niets te verliezen dit jaar. Iedere keer als hij de garage inloopt, ziet hij Esteban Ocon klaar staan om het van hem over te nemen. Maar zijn vastberadenheid om ook het extra punt voor de snelste raceronde te pakken, zegt veel over zijn zelfvertrouwen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS