Formule 1

Max Verstappen: "Fatsoenlijk vooraan starten, zodat je ook niet in het gezeik komt"

Uitgegeven door Bart • 9 september 2019 05:02 • Print artikel

"Het zat ons de hele race niet mee", luidde de samenvatting van Max Verstappen na de Grand Prix van Italië. Het begon al kort na de start waarbij de Red Bull-coureur licht de achterband van Sergio Perez schampte. Verstappen moest meteen naar binnen voor een nieuwe voorvleugel en kon in het vervolg nog terugknokken naar de achtste positie. Over de snelheid was hij zeer tevreden.

Max Verstappen


"Ik kon me goed opwerken door het verkeer", vertelde Max op Verstappen.nl. "Maar daarna kwam ik vast te zitten achter Perez. Het was ook ongelukkig dat na mijn pitstop meteen de virtual safety car kwam. Daar hebben we twaalf seconden mee verloren. Het zat ons de hele race niet mee, maar qua racesnelheid waren we wel goed onderweg."

"Dit was niet ons beste resultaat, maar als je achteraan start op dit circuit, waar andere teams juist sneller zijn, is het gewoon lastiger", aldus Verstappen. "Zeker als je vast komt te zitten achter een auto die enorm hard loopt op het rechte stuk.”

Dit weekend nam Verstappen de spec 4-motor van Honda in gebruik en dat stemt tot tevredenheid. "In de komende races hoop ik weer fatsoenlijk vooraan te kunnen starten, zodat je ook niet in het gezeik komt."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS