Formule 1

Max Verstappen: "Als 3-jarige was de paddock al mijn speeltuin"

Uitgegeven door Bart • 25 mei 2019 05:14 • Print artikel

Met racende ouders is Max Verstappen opgegroeid op het circuit. In aanloop naar de Grand Prix van Monaco kijkt de Red Bull-coureur terug op de tijd dat vader Jos nog Formule 1-coureur was en een eigen raceteam had. "Als 3-jarige fietste ik de hele dag in het paddock, ik was de hele dag bezig en kwam alleen terug om wat te drinken", zegt Verstappen in gesprek met Mobil 1 The Grid.

Max Verstappen


"Ik fietste rond, keek de race in mijn eentje en zocht naar vriendjes", kijkt Verstappen terug. "Soms verstonden we elkaar niet eens, maar als je klein bent, maakt dat niet uit. Mijn vader racete nog in de F1, dus de paddock was in die tijd mijn speeltuin. Ik rende rond, zat overal aan. Voor mij was dat normaal in die tijd, maar als je terugkijkt, was het helemaal niet de normaalste zaak."

"Veel vrienden van mij racen ook, maar dat betekent niet dat we altijd over racen praten. Ik had ook vrienden op school die niet raceten, maar die waren niet zo close als degene die wel raceten. Dat was het enige dat ik altijd wilde doen. We reisden ook samen naar races, dus het voelde voor mij niet dat ik feestje miste omdat ik op het circuit was. Mijn vrienden waren immers ook aan het racen.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS