Formule 1

Manager Nicolas Todt waarschuwt: "Dit is de laatste kans voor Daniil Kvyat in de Formule 1"

Uitgegeven door Bart • 8 februari 2019 20:20 • Print artikel

Daniil Kvyat krijgt dit jaar een tweede kans in de Formule 1. In 2016 werd de nu 24-jarige Rus door Red Bull vervangen door Max Verstappen en later was er helemaal geen plaats meer voor hem bij zowel Red Bull als Toro Rosso. Maar dit jaar moet het jaar van de herkansing worden. "Het is altijd moeilijk om een tweede kans in de Formule 1 te krijgen", zegt zijn manager Nicolas Todt in de Corriere dello sport. "Maar dit is ook meteen zijn laatste kans."

Daniil Kvyat


Vorig jaar was Kvyat simulator-coureur voor het team van Ferrari en daar kwam volgens Todt de ommekeer. "Daniil wilde begrijpen wat er gebeurd was. Bij Ferrari heeft hij uitstekend werk afgeleverd. Zijn situatie doet me denken aan de terugkeer van Felipe Massa naar Sauber in 2004. Twee jaar later was hij bij Ferrari teamgenoot van Michael Schumacher."

"Ik wil niet te veel dromen, maar Daniil is een getalenteerde coureur en een goede atleet. Bovendien vergeet hij ook zijn culturele ontwikkeling niet. Hij leest Tolstoy en Dostoevsky. Natuurlijk zal Daniil resultaten moeten boeken, hij weet zelf hoe belangrijk deze kans is. Nog een kans zal hij niet krijgen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS