Formule 1

Daniil Kvyat heeft zijn ritme weer gevonden: ‘Voel me weer comfortabel in de wagen’

Uitgegeven door Stefan Kerk • 30 november 2018 14:10

Daniil Kvyat reed deze week voor het eerst in lange tijd weer een testsessie in een Formule 1-wagen. De Rus reed op het Yas Marina Circuit 155 rondes voor Toro Rosso tijdens de naseizoense bandentest van Pirelli. Kvyat is volgens hemzelf weer helemaal terug in het goede ritme.

Kvyat werd na de GP van Amerika in 2017 definitief vervangen, nadat hij uit de smaak van teambaas Franz Tost was gevallen. Nu, ruim een jaar later, kwam hij weer in actie voor de Italiaanse renstal, waar hij volgend seizoen weer fulltime voor gaat rijden. Tijdens de bandentest in Abu Dhabi reed hij bijna 3 volle raceafstanden en volgens hemzelf heeft hij het goede gevoel weer te pakken. “Om eerlijk te zijn, ik voelde me direct weer comfortabel in de wagen, wat een goed gevoel geeft.”

Franz Tost was ook tevreden met de twee testdagen: “We hebben 305 rondes kunnen rijden, iets wat ons nog nooit eerder gelukt is. Ik wil het team en Honda graag bedanken, ze hebben een betrouwbare auto geprepareerd. “ Daarnaast is Tost blij om Kvyat weer in de wagen te zien, ondanks dat hij vorig jaar gedumpt werd: “We waren allemaal meer dan blij om Daniil weer in actie te zien komen en hij liet meteen zien dat hij een goede prestatie neer kan zetten.” Voor de teambaas kan het nieuwe seizoen niet snel genoeg beginnen. “We kijken uit naar 2019. De auto ziet er goed uit en we hebben met Albon en Kvyat twee uitstekende coureurs.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS