Formule 1

Manager Nicolas Todt waarschuwt Charles Leclerc: "Niet te ongeduldig zijn"

Uitgegeven door Wim Boekel • 9 februari 2019 14:02 • Print artikel

De manager van Charles Leclerc, Nicolas Todt, zegt dat zijn pupil niet ongeduldig moet zijn nu hij Ferrari-coureur is geworden. De Monegask vervangt Kimi Raikkonen bij het Italiaanse Formule 1-team en velen in de paddock geloven dat hij het teamgenoot Sebastian Vettel lastig gaat maken. Todt, de zoon van de FIA-president, is voorzichtig en zegt dat zijn protegé nog niet op het podium gestaan heeft.

Charles Leclerc


“De fout die Charles niet moet maken, is dat hij te ongeduldig is”, zegt de Fransman tegen de Corriere dello Sport. “Hij is pas 21 en hij moet om leren gaan met teleurstellingen en nederlagen, wat hij zelfs gaat voelen als hij tweede wordt. Charles stelt altijd hoge doelen voor zichzelf, maar het gaat geen probleem voor hem zijn.”

De coureur is een product van de Ferrari opleiding, waar recent Mick Schumacher in opgenomen is. Todt zou bij de begeleiding van de coureur betrokken zijn. “Ferrrari begrijpt dat het het waard is om in jonge mensen te investeren en vandaag de dag beginnen ze daar de vruchten van te plukken”, zegt de manager. “Na Leclerc, Kvyat en Massa, gaat het ook een rol spelen voor Mick. Mick bij Ferrari is een speciaal verhaal. Vraag iemand in de wereld wie Schumacher is en ze kunnen het beantwoorden en als je die naam matcht met het woord Ferrari, dan is dat iets erg speciaals. Mick in de F1 zou buitengewoon zijn, niet alleen voor zijn familie, maar ook voor de sport, voor Ferrari en voor de fans. Vanwege de genegenheid voor Michael nemen de verwachtingen toe, maar de naam maakt hem niet snel. Hij moet ook een toekomst voor zichzelf opbouwen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS