Formule 1

Fernando Alonso stellig: "Charles Leclerc kan dominantie Mercedes en Hamilton doorbreken"

Uitgegeven door Bart • 7 februari 2019 07:08 • Print artikel

Aan de dominantie van Mercedes zou in 2019 wel eens een einde kunnen komen. Tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso tipt Ferrari-coureur Charles Leclerc als de man die het moet gaan doen. Mercedes won na de intrede van de V6 hybride-motoren 2014 vijf jaar op rij de titel bij zowel de coureurs als de constructeurs. Leclerc is de tweede jongste coureur bij Ferrari, maar de Spanjaard heeft veel vertrouwen in zijn kwaliteiten. "Charles is jong, slim en getalenteerd", zegt Alonso in de Corriere della Sera. "Ik ben benieuwd of de Mercedes-dominantie gestopt kan worden, maar ik vermoed dat dat moment dichtbij is."

Charles Leclerc


Mercedes heeft met vijf dubbele titels het record van Michael Schumacher en Ferrari uit de periode 2000-2004 geŽvenaard. Die serie werd beŽindigd door nota bene Alonso. De laatste twee jaar zit Ferrari er al dicht bij, maar kreeg Sebastian Vettel het niet voor elkaar boven Lewis Hamilton te eindigen. "Ik denk dat Charles de juiste combinatie tussen karakter en talent bezit."

Alonso geeft de jonge Monegask ook nog wat tips. "Hij moet leren om regelmatig punten te scoren, het team te helpen en niet vergeten dat de wereldtitel tussen juli en september beslist wordt. Hij moet niet gehaast te werk gaan en zijn emoties onder controle zien te houden."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS