Autosport NL • Dutch Supercar Challenge

Lorenzo van Riet staat zijn mannetje in Zolder: P2! "We zijn goed ingelopen"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 9 juni 2019 18:25 • Print artikel

ZOLDER – Tijdens de eerste ronde van de Supercar Challenge stond hij al op het podium, tijdens de tweede ronde stond hij nog een treetje hoger: tweede! Autocoureur Lorenzo van Riet had dan ook een uitstekend weekeinde op het circuit van Zolder waar hij in de SuperSport-divisie andermaal bewees dat de negentienjarige jongeling uit Castricum na het karten ook in de autosport zijn mannetje staat.

Lorenzo van Riet podium Zolder Supercar Challenge


“Ik ben zeker tevreden. We zijn goed ingelopen op de nummer één in het kampioenschap”, zei Lorenzo die in de Supercar Challenge zijn Cupra TCR deelt met Thijmen Nabuurs. “We komen nu nog maar zes puntjes tekort. We staan nu derde, het is dus heel close. Vorig jaar, toen ik nog de Ford Fiesta Sprint Cup reed, had ik al gezien dat het in dit kampioenschap heel close was, dus ik had het wel verwacht.”

Het kampioenschap is nu twee ronden oud en Lorenzo heeft met twee podiumplaatsen in vier races inmiddels wel duidelijk gemaakt dat hij met teamgenoot Nabuurs een titelkandidaat is. “Ik had voorafgaand aan het seizoen gehoopt een paar keer een podiumplaats te kunnen pakken en hopelijk ook een keer te kunnen winnen. Nu merk ik dat we gewoon voor het kampioenschap kunnen gaan meedoen.”

Vorig jaar reed hij in een Ford Fiesta, nu dus in een Cupra TCR. Het verschil is behoorlijk. “De Cupra heeft veel meer vermogen en een veel hogere bochtensnelheid”, legde Lorenzo uit. “In dit kampioenschap is alles beter geworden en dus leuker. Het gaat harder, dat is altijd goed natuurlijk. De auto is gewoon leuker op zich.”

Lorenzo van Riet Zolder Supercar Challenge


Hoewel Lorenzo jarenlang heeft gekart en hij in de autosport minder races rijdt dat in het karten, mist hij die sport niet. “Dit is nu mijn tweede seizoen in de auto’s. Soms als ik bij kartwedstrijden kijk, denk ik: dat is toch wel gaaf, maar ik mist het niet. Zolang ik maar kan racen, vind ik het goed. Autosport gaat me gewoon goed af tot nu toe. En de entourage bevalt me wel.”

In Zolder genoot hij dan ook weer volop. Van de sfeer in de paddock met de andere coureurs, maar natuurlijk het meeste van de races. Tijdens de eerste race startte Lorenzo van P5. “Ik had een wat mindere start, kon de lichten niet goed zien omdat ik aan de linkerkant stond en ik ook links in de auto zit. Daardoor verloor ik twee plekjes. Die maakte ik gelukkig vrij snel goed. Ik bracht de auto op de vierde plek naar binnen en heb toen het stuur overgegeven aan Thijmen. Hij worstelde met de oude banden. We verloren een plek en werden vijfde.”

Maar als één ding duidelijk was geworden, dan was het wel dat de snelheid van de Cupra dik in orde was. Dat beloofde wat voor race twee. Daarin mocht Thijmen starten. Lorenzo: “Hij kon een aantal auto’s inhalen. We hadden van tevoren afgesproken de banden zoveel mogelijk te sparen. Dat deed hij heel goed. Na een halfuur gaf hij het stuur aan mij over. Ik had nog echt goede banden.”

“Op een gegeven moment kregen we een safety car, maar op dat moment ging de pitwindow net open. Wij waren net te ver en konden niet de pitstraat in, de concurrenten wel. Wij konden dus pas een rondje later naar binnen en daardoor liepen we wat achterstand op. Ik ging als zevende de baan op en toen kon de inhaalrace beginnen. Dat is zeker goed gelukt. Ik wist dat we de snelheid hadden om voor het podium mee te doen, maar om zo hard te gaan en nog tweede te worden, dat had ik niet verwacht!”

De volgende ronde van de Supercar Challenge wordt verreden op het circuit van Spa-Francorchamps. Lorenzo kent het circuit nog van vorig jaar toen hij er met de Ford Fiesta reed. “Het is de mooiste baan waarop ik tot nu toe heb gereden. Het is dus zeker een race om naar uit te kijken!”

Lorenzo van Riet wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Febo, Team Ferry Monster Autosport, Oldenburg Auto’s en Aan Zee Slapen, Van Riet Auto’s.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS