Formule 1

Ligt de toekomst van Sebastian Vettel bij Ferrari? "Sebastian is vanuit zijn DNA al een natuurlijk leider"

Uitgegeven door Wim Boekel • 10 februari 2020 07:45 • Print artikel

De toekomst van Sebastian Vettel bij Ferrari is onzeker. Het F1-team uit Maranello verlengde eerder al wel het contract met Charles Leclerc tot 2024, maar met het aflopende contract van de Duitser heeft de Scuderia meer geduld. Toch zegt sportief directeur Laurent Mekies dat de viervoudig wereldkampioen een belangrijke pion bij zijn team blijft.

F1 2020 Sebastian Vettel


“Sebastian is vanuit zijn DNA al een natuurlijk leider en vervult een centrale rol in ons project”, zegt Laurent Mekies tegen Autosprint. “Hij vindt altijd de juiste woorden, is kalm en heeft de juiste motivatie en dat is ook uitzonderlijk.”

De Duitser moet komend jaar laten zien dat hij de snelheid nog heeft en dat hij voor overwinningen en het kampioenschap kan gaan. En dat terwijl er jongere en goedkopere coureurs op de markt zijn. Toch denkt de sportief directeur dat de 32-jarige Sebastian Vettel bij Ferrari dit jaar sterker terug gaat komen.

“Normaal geldt de regel dat hoe langer je aan een coureur vasthoudt, hoe meer resultaat je boekt. En ik denk dat dit zeker geldt voor Vettel, ook omdat hij al jaren voor ons rijdt."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS