Formule 1

Lewis Hamilton verovert zesde wereldtitel: "Mijn vader heeft me geleerd om nooit op te geven"

Uitgegeven door Patricia Kloosterman • 3 november 2019 21:51 • Print artikel

Lewis Hamilton moest in Amerika genoegen nemen met een tweede plaats, maar mag zich nu wel zesvoudig wereldkampioen noemen. De 34-jarige Brit kwam van een vijfde startplek, maar door strategisch goed werk van het team en het uitvallen van Sebastian Vettel kon hij toch goed naar voren rijden. Aan het einde van de race kwam de kersverse wereldkampioen nog wel even onder druk te staan van Max Verstappen, maar de Nederlander kon niet dicht genoeg bij komen om een aanval te wagen.

Lewis Hamilton

"Het is echt een overweldigend gevoel”, liet Hamilton na afloop weten aan Martin Brundle. “Gisteren hadden we het moeilijk en de race was ook zwaar. Ik dacht tijdens de race echt dat onze strategie niet goed was, maar ik heb alles gegeven en heb het toch gered. Ik wil mijn team bedanken en iedereen die meegewerkt heeft aan dit resultaat. Daarnaast ben ik natuurlijk mijn familie en vrienden enorm dankbaar voor hun steun."

"Vanaf het moment dat ik zes jaar oud was, heeft mijn vader me geleerd om nooit op te geven en daar heb ik altijd aan vastgehouden", zei de Mercedes-coureur. "Ik wil blijven vechten voor kampioenschappen en titels. Wie ons ook gaat uitdagen, ik ben er klaar voor.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS