Formule 1

Lewis Hamilton: "Silverstone van de kalender? Niet als ik nog race, ik zal er voor vechten"

Uitgegeven door Bart • 8 juli 2019 11:05 • Print artikel

Deze week strijkt het F1-circus neer in het Britse Silverstone. Een circuit dat al jarenlang onderdeel uitmaakt van de koningsklasse, maar ook een circuit dat genoemd wordt om van de F1-kalender te vallen. Reden voor Sky Sports F1 om Lewis Hamilton te ondervragen over de iconische race. De zender interviewde de vijfvoudig wereldkampioen op een speciale locatie, namelijk zitten in een helikopter.

Hamilton Verstappen


"Silverstone is het ultieme racecircuit", begint Hamilton zijn lofrede over het Britse circuit. "Het is een Grand Prix die we niet kwijt mogen raken. Als de F1 Silverstone verlaat, verliest het veel van zijn waarde."

"Ik wil deze race niet kwijt", vervolgt Hamilton. "Niet als ik nog race, ik zal er hard voor vechten. Silverstone is de race met de meeste bezoekers van het jaar. Ik sta het niet toe dat we deze race kwijtraken. Daar ga ik me hard voor maken."

Hamilton won al vijf keer op Silverstone en een zesde overwinning zou betekenen dat hij alleen recordhouder wordt. "Dit is de race waar ik het meeste van geniet. De fans maken dit weekend tot wat het is en ik hou van de sfeer waar de fans voor zorgen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS