Formule 1

Mercedes onderkent probleem in Oostenrijk; Hamilton ziet nog meer circuits die voor problemen kunnen zorgen

Uitgegeven door Wim Boekel • 5 juli 2019 10:35

Mercedes kende een lastig weekend in Oostenrijk. De hegemonie van de Zilverenpijlen van dit seizoen in de Formule 1 werd door Max Verstappen verbroken. Lewis Hamilton en Valtteri Bottas konden geen potten breken op de Red Bull Ring. Hamilton weet al waar het probleem nog meer kan gaan voorkomen.

Lewis Hamilton Mercedes

“De auto heeft fundamenteel radiatoren die niet groot genoeg zijn”, aldus de Mercedes Engineer Andrew Shovlin in een video van het team na de Grand Prix van Oostenrijk. “We zijn wat optimistisch geweest over hoeveel we uit het koelsysteem halen. Het levert niet waarvan we hadden gehoopt dat het zou doen en dat betekent dat we een probleem meedragen, waardoor we in de races met warme omstandigheden worstelen om alles koel genoeg te houden, om de krachtbron in principe koel genoeg te houden, zodat we deze niet beschadigen. In Oostenrijk was het 35 graden, dat zorgde er eigenlijk voor dat we aan de top zaten van wat we konden bereiken door de auto. We zaten dus op de limiet. Wanneer je door dat punt gaat, ben je echt beperkt met je opties.”

Hamilton maakt zich zorgen om de circuits die er dit seizoen nog aankomen, waar dat probleem kan optreden. “We hebben Budapest dat er aankomt, maar we kennen ook andere plekken”, zegt de wereldkampioen. “Ik denk niet dat het veel plekken gaan zijn, maar ik weet zeker dat er nog zo eentje gaat zijn, zoals Mexico bijvoorbeeld.”

Dat betekent dat Mercedes een probleem op te lossen heeft of moet hopen op races met bewolkt weer.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS