Formule 1

Lewis Hamilton heeft geen enkele interesse om buiten de Formule 1 te racen: "Nul passie voor Indy of Le Mans!"

Uitgegeven door Wim Boekel • 27 oktober 2017 05:10 • Print artikel

Lewis Hamilton heeft geen enkele interesse om stappen buiten de Formule 1 te gaan doen. Zo is er volgens de aanstaand wereldkampioen zelfs geen wens om deel te nemen aan Le Mans of in de IndyCar. De Britse coureur zegt dan ook te stoppen met racen op het moment dat hij zijn helm aan de wilgen hangt.

Formule 1 2017 Mercedes


“Ik heb geen wens om andere races te gaan doen tegen de tijd dat ik stop”, verklaarde Hamilton tegen F1i. “Al het andere is een stap terug op de ladder. Er is geen andere raceklasse waarvoor ik de wens heb om te rijden. Wat zonde is. Ik wens dat ik meer passie had om IndyCar of Le Mans te doen. Maar dat is nul, er is niets. Ik heb meer opwindende dingen daarbuiten waarvoor ik gepassioneerd ben.”

Het is een totaal andere houding dan Fernando Alonso die dit jaar de Indy 500 reed en de wens heeft om ook de 24 uur van Le Mans te gaan rijden. “Ik heb het altijd gerespecteerd en waardeer het en ik heb een deel van de Indy500 gekeken toen Fernando dat deed. Wat super opwindend was”, zegt de coureur over de Indy 500. “Ik hou van het idee van coureurs die in staat zijn om meer dan één klasse te doen. Ik heb enorm veel respect voor deze coureurs. Het is behoorlijk beangstigend wanneer je die schuine kanten benaderd met die snelheid die zij hebben. Het is duidelijk dat ik veel kansen krijg om dit te doen, maar ik heb geen plannen om er heen te gaan en zoiets serieus te doen. Mijn hele leven is motorracen, dus het is lastig voor mij om mijn leven zonder voor te stellen. Ik heb dan duidelijk meer tijd om het te kijken. Ik ga waarschijnlijk meer GP-races bezoeken en meer sporten die ik waardeer, zoals de NBA bijvoorbeeld. Wat betreft het racen, ik denk niet dat ik ander races ga doen.”

Daarmee zegt de coureur dat hij wat betreft het racen zijn horizon niet wil verbreden. “Wanneer je een coureur bent, wordt je vaak in een hokje geduwd en er wordt vaak gezegd dat je niets meer doet dan een coureur zijn. Er is veel meer voor mij in het leven en ik doe veel mooie dingen", verklaarde Hamilton. "Dus, het is slechts, na veel werk, veel uitproberen, veel terugvallen in de jaren om positieve dingen te zien gebeuren, zaken in de richting bewegen waarop ik hoopte. Waarvan je het in de komende 12 tot 18 maanden gaat zien uitbloeien.”Ziggo Zakelijk Zelf Samenstellen ZZP en profiteer nu van Ziggo Zakelijk Power Promise + 3 maanden 50% korting. Formule 1 met Max Verstappen zakelijk de boeken in? Kijk HIER voor vrijblijvend info en advies over Ziggo Zakelijk

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS