Formule 1

Lando Norris na sterk debuutseizoen: "De Formule 1 is niet zo maar een spelletje"

Uitgegeven door Wim Boekel • 12 januari 2020 16:10 • Print artikel

Lando Norris debuteerde in 2019 met McLaren in de Formule 1. De protogť van teamdirecteur Zak Brown toonde een gedegen debuut, maar is zich er van bewust dat er komend jaar meer van hem geŽist gaat worden. De Brit is dan ook al bezig met de voorbereidingen op het aankomende jaar.

F1 2020 Lando Norris


ďOver het algemeen kent een raceweekend veel herhalingen", vertelt Norris tegenover het Engelse Autosport. "De aanloop naar de kwalificatie, hoe Carlos tot zijn rondetijd komt en hoe hij zich aanpast aan de baancondities en zo. Een van de grootste dingen waar ik deze winter aan werk, is mijn kennis van de auto. Hoe alles werkt, hoe ik er sneller mee door de bochten kan rijden of later kan remmen."

De coureur kende in 2019 een goed debuut, maar werd soms geteisterd door de betrouwbaarheid. "Alles moet opnieuw gaan samenvallen", legt de McLaren-coureur uit. "Ik ben in staat om verschillende technieken te gebruiken en op verschillende banen goed uit de voeten te kunnen. De Formule 1 is niet zomaar een spelletje van wie het beste kan rijden. Het gaat om het hele pakket dat nodig is. Ik heb alle races nagelopen en hopelijk kan ik dat dit jaar opnieuw laten zien. Ook op de belangrijke momenten."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS