Formule 1

Lando Norris was soms 'te veel een grapjas' in debuutjaar Formule 1: "Ik denk dat ik..."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 1 januari 2020 18:08

Lando Norris zegt dat hij soms 'te veel een grapjas' was in zijn rookie-seizoen in de Formule 1 en dat hij daarin meer moet doseren met meer focus in zijn tweede jaar. Hij maakte indruk in zijn eerste F1-seizoen, hoewel zijn puntenaantal van 49 en zijn 11e plaats in het kampioenschap niet goed weergeeft hoe dicht hij bij zijn teamgenoot Carlos Sainz Jr kwam, die 47 punten meer vergaarde dan Norris en zesde werd in het kampioenschap.

Lando Norris Carlos Sainz McLaren


Norris en Sainz hebben de F1 door elkaar geschud met hun onderlinge band naast de baan, terwijl vooral Norris' gebruik van sociale media heeft hem al aan het begin van zijn carrière een enorme fanbase opgeleverd. Het heeft ook de F1 een boost gegeven in een tijd dat het kampioenschap gericht is op het aanspreken van een nieuw en jonger publiek.

Ondanks dat hij erkent dat hij als persoon niet wil veranderen, zegt Norris dat er momenten waren waarop hij zich in 2019 meer had moeten concentreren. "In sommige opzichten denk ik dat ik bijna te ontspannen ben geweest en te veel plezier heb gehad", vertelde de Brit aan Autosport.

"Op momenten dat het serieuzer werd, focuste ik me niet zo veel als ik had moeten doen, en heb ik niet aan alle gebieden gewerkt waarop ik dat had moeten doen. Ik denk dat ik mijn plek in de sport een beetje vanzelfsprekend ben gaan vinden."

"Het is een goed jaar geweest en ik heb me in mijn eerste seizoen kunnen vermaken. Ik ben niet zomaar deze sport binnengetreden en voor mijn gevoel omringd geweest door te veel serieuze dingen en mensen. Tegelijkertijd denk ik dat me dat ook heeft geholpen in mijn vermogen om aan verschillende dingen te werken en me te verbeteren als coureur.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS