Formule 1

Lamborghini over speculaties rond de Formule 1: "Lamborghini kwam op de wereld om..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 8 juli 2019 12:57 • Print artikel

Stefano Domenicali heeft de speculatie dat Lamborghini terugkeert in de Formule 1 van de hand gewezen. Het behoort inmiddels tot het jaarlijks speculeren of een merk van de VAG-groep naar de hoogste klasse van de autosport komt. De voormalig teambaas van Ferrari ontkent interesse van zijn merk in de sport.

Stefano Domenicali

“Het is geen project wat wij voor ons hebben liggen”, reageert de Italiaan tegenover Corriere dello Sport. “Voor ons vraagt het een te grote investering.” Volgens de directeur van het bedrijf is het grote verschil met Ferrari, dat zijn voormalig werkgever ‘geboren is als een raceteam’, terwijl Lamborghini juist op de wereld kwam voor straatauto’s.

Volgens Domenicalli kijkt zijn merk juist naar een versterking van de platformen waar men al aanwezig is en dat het racen voor het merk een ‘return on investment’ moet brengen. Lamborghini zat van 1989 tot en met 1993 in de Formule 1. Het merk leverde onder andere motoren aan Lola, Lotus, Ligier, Venturi, Minardi, Larrouse, maar ook aan haar eigen team. In de 80 races waarin ze deelnamen behaalden zij slechts één podium.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS