Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Lamborghini overweegt een toekomst met een hypercar: "Autosport is onze technologie- en marketing tool!"

Uitgegeven door Wim Boekel • 4 juli 2019 06:29 • Print artikel

Lamborghini heeft onthuld dat zij de ambitie heeft om op het allerhoogste niveau in de prototypes te gaan racen. Daarbij is nog geen keuze gemaakt voor de DPi van het IMSA WeatherTech Championship of met de hypercars in het FIA World Endurance Championship. Daarvoor is de Italiaanse fabrikant zowel met de IMSA als met de FIA en ACO in gesprek. Mocht een programma van de grond komen, dan is de verwachting dat het merk met de stier op zijn vroegst pas in 2022 op de grid staat.

Lamborghini

“We hebben altijd de sterke wens om nieuwe uitdagingen aan te gaan”, zei Lamborghini motorsportdirecteur Giorgo Sanna tegen Sportscar365. “Of we praten over DPi of Hypercar of over een andere topklasse, dat zijn uitdagingen waarvan we houden. Een paar jaar geleden hadden we de vurige wens om deel te nemen op het hoogste niveau in de GT3. Dat hebben we met succes gedaan. Nu hebben we andere wensen en doelen, dus laten we gaan bekijken wat mogelijk is.” De Italiaan zei overigens dat zowel de DPi als Hypercar interessante scenario’s zijn. Waarbij overigens geen volledig fabrieksteam wordt overwogen, maar er Lamborghini’s in de baan verschijnen via een klantenconstructie met een topteam. Het deelnemen in beide kampioenschappen wordt door de motorsportdirecteur overigens uitgesloten.

“Er is veel mogelijk, maar alles heeft een prijskaartje”, zei Sana daarover. “En onafhankelijk van de kosten, is dit iets wat we moeten delen met de directie van het bedrijf, om te begrijpen welke kant het bedrijf opgaat. Omdat we in gesprek zijn over een programma, zou dat een impact op de komende vijf jaar hebben. Ook uit het oogpunt van de marketing, vanuit de positionering van het product, alles moet gedeeld worden met het bedrijf. Uiteindelijk is de motorsport een technologie en marketingtool voor het bedrijf. Dus moeten we doen waarvan het bedrijf verwacht dat het het beste is.” De komende twaalf maanden gaan benut worden om de opties te onderzoeken, voordat een beslissing genomen gaat worden.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS