Formule 1

Kimi vindt niet dat Verstappen een té agressieve coureur is: "Geloof niet dat hij me met opzet van de baan zou drukken"

Uitgegeven door Stefan Kerk • 8 oktober 2018 18:00 • Print artikel

Kimi Räikkönen kwam tijdens de GP van Japan al vroeg in de race in aanraking met Verstappen. Toen de Fin de Nederlander achtervolgde verremde Verstappen zich en kwam wat onhandig terug de baan op. Räikkönen wilde om Verstappen heen, maar er was geen plaats voor twee auto's. Kimi werd van de baan gedrukt en liep schade aan zijn wagen op. Verstappen kreeg voor de actie vijf seconden straf.

Max Verstappen en Kimi Räikkönen


Räikkönen keek terug naar het incident en gaf toe dat hij wist wat er ging gebeuren: “Ik had hem wat meer ruimte kunnen geven. Ik probeerde via de buitenkant er langs te gaan en probeerde hem zo veel mogelijk ruimte te geven.”

De Fin wist dat het link kon gaan worden: “Als je terug komt over de kerbstone, dan kan je niet insturen, omdat je auto de baan op stuitert. Ik denk dat hij het niet met opzet deed.” Ook denkt de Fin niet dat Verstappen een té agressieve coureur is: “Als we naast elkaar op hetzelfde stukje baan rijden, dan geloof ik niet dat hij me met opzet van de baan zou drukken.”

Räikkonen verloor door de schade over de hele race vrij veel tijd en zag Ricciardo nog voorbij zich komen, waardoor de Fin uiteindelijk eindigde op de vijfde plaats.

100% Auto LIVE in Rotterdam Ahoy


Profiteer van korting via RaceXpress met entreekaarten in voorverkoop 100% Auto Live
Voor 100% Auto Live op 13 en 14 oktober in Rotterdam Ahoy zijn tickets verkrijgbaar via Ticketmaster.nl. De kaarten zijn eenmalig geldig voor zaterdag óf zondag. De entreekaarten zijn in de voorverkoop te bestellen. Speciaal voor de lezers van RaceXpress zijn de kaarten €15,-. Aan de deur wordt de prijs € 18,50. Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis entree, mits onder begeleiding.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS