Formule 1

Kimi Raikkonen wil niets weten van mijlpaal en vraagt Alfa Romeo om festiviteiten te schrappen

Uitgegeven door Bart • 24 mei 2019 14:32 • Print artikel

Kimi Raikkonen rijdt dit weekend de 300e Grand Prix uit zijn F1-carriŤre, maar de Fin staat liever niet in de schijnwerpers. De ervaren coureur houdt op zijn tijd van een feestje, maar deze mijlpaal kan hem gestolen worden. Daarom heeft Raikkonen zijn team Alfa Romeo verzocht alle festiviteiten rondom zijn 300e race te schrappen. "Zulke cijfers doen mij helemaal niks", zegt Raikkonen in gesprek met Motorsport.

Kimi Raikkonen


Raikkonen staat nu op 296 GP starts en 299 raceweekends en nadert het record aantal starts van Rubens Barrichello. De Braziliaan heeft 326 raceweekends achter zijn naam. "Dat record zegt me helemaal niks", zegt Raikkonen die de races in BelgiŽ in 2001, in de VS in 2005 en in MaleisiŽ in 2017 miste. "Ik rij hier niet om de meeste Grands Prix achter mijn naam te nemen. Dat geeft me nul, maar dan ook nul voldoening."

"Ik heb het team gevraagd dit niet te vieren en alles te cancelen, maar volgens mij ben ik niet erg succesvol", aldus Raikkonen die al 18 jaar in de F1 actief is. "Het voelt niet zo lang, zeker omdat ik er twee jaar uit ben geweest", doelt de Fin om het World Rally Championship. "Zonder die ervaring zou ik hier niet meer rondrijden. Als ik ooit stop en terugkijk, doet het me misschien meer."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS