Formule 1

300e race voor Kimi Raikkonen: "Monaco is niet meer zoals vroeger"

Uitgegeven door Bart • 24 mei 2019 06:03 • Print artikel

Kimi Raikkonen staat voor een grote mijlpaal in zijn Formule 1-carričre. De Fin rijdt zondag zijn 300e Grand Prix en kwam dus ook jaarlijks in Monaco. In 2001 reed de huidige Alfa Romeo-coureur in dienst van Sauber voor het eerst op het stratencircuit. Volgens Raikkonen is stuurmanskunst nu minder belangrijk dan in zijn eerste dagen in de Formule 1. Het smalle circuit is de laatste jaren aangepast en breder gemaakt.

Kimi Raikkonen


"Het is niet meer als vroeger", zegt Raikkonen in gesprek met RaceFans. "Het was erg tricky destijds. Bocht 1 had nog geen vangrail, het zwembad was veel smaller en het laatste gedeelte was ook smaller. Er is daarna veel veranderd."

"Ook de auto's zijn niet meer hetzelfde. Een goede auto gaat goed hier, maar een slechte auto gaat niet ineens een stuk sneller. De auto speelt nog steeds een enorme rol. Als het niet klopt, kun je niet pushen. Je kunt wel pushen, maar dan eindig je in de muur. Je moet een balans zien te vinden tussen die twee punten: pushen, maar niet in de muur belanden."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS