Formule 1

Joey Alders kampioen in Asian F3 Championship! Volg laatste race via de LIVESTREAM

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 23 februari 2020 09:24

De Nederlandse autocoureur Joey Alders heeft in Thailand de strijd om de titel in het Asian F3 Championship met Pinnacle Motorsport's Jack Doohan in zijn voordeel beslist. Door de hitte sleten de banden erg snel en dat zorgde voor een andere strategie, zo bleek. Alders is goed in bandenmanagement en hield zijn banden heel, terwijl Jack Doohan moest pushen. de Australiër reed aan kop, maar viel terug door banden[problemen. Uiteindelijk won Joey op zaterdag de eerste race en de Nederlandse BlackArts Racing coureur deed zo goede zaken. Daarmee kwam de druk op de schouders van Jack Doohan, die moest pushen om te winnen. Maar teveel pushen in de warme omstandigheden kan voor bandenproblemen zorgen en lekke banden opleveren. Dat gebeurde dan ook weer voor de onfortuinlijke Jack Doohan. De zoon van MotoGP legende Mick Doohan viel ook in eindfase van de tweede race van het weekend uit door bandenproblemen. Alders eindigde op het podium en die punten waren genoeg, zodat hij in het klassement niet meer ingehaald kan worden. Er staat nog 1 race op het menu op het Chang International Circuit in Thailand. Vandaag wordt om 10.45 uur de derde race van het weekeinde en de laatste race van dit seizoen gehouden.