Formule 1

Jenson Button over zijn teamgenoten: "Hamilton en Alonso extreem getalenteerd, maar Sergio Perez..."

Uitgegeven door Bart • 10 oktober 2019 04:13

Jenson Button heeft in zijn carrière enkele zeer sterke teamgenoten naast zich gehad. In het begin van zijn loopbaan waren dat Ralf Schumacher en Jarno Trulli, maar later kwamen daar ook onder meer Lewis Hamilton, Fernando Alonso en Rubens Barrichello bij. Voor de 39-jarige Brit is het lastig om zijn beste teamgenoot aan te wijzen.

Jenson Button


"De snelste was zonder twijfel Lewis Hamilton", zegt Button in de podcast Beyond the Grid. "Maar Fernando was de meest complete coureur. Hij had eigenlijk geen slechte kanten, al heeft uiteindelijk iedereen die wel. Zij zijn beide geweldige coureurs en extreem getalenteerd en staan bekend om hun grote talent en gewonnen wereldtitels."

De meest technische coureur noemt hij Rubens Barrichello. "Rubens stond met kop en schouders boven de rest uit", aldus de wereldkampioen van 2009. "Hij kon zich perfect aanpassen aan zijn auto. Daar heb ik als teamgenoot enorm veel van geleerd."

"De grootste verrassing als teamgenoot van Checo. Sergio Perez was zo snel op sommige circuits, dat was niet normaal. Hij kreeg het niet altijd voor elkaar, maar op zijn beste circuits kon hij niet geklopt worden."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS