Formule 1

Jenson Button wil weer een F1-auto rijden: "Ze zijn sneller dan waar ik ooit in geracet heb"

Uitgegeven door Wim Boekel • 6 oktober 2019 06:33 • Print artikel

Jenson Button nam in 2016 afscheid van de Formule 1 en keerde in 2017 kortstondig terug. De Brit verving Fernando Alonso tijdens de Grand Prix van Monaco, omdat de Spanjaard de Indy 500 reed. Toch wil de Britse coureur, die tegenwoordig in het Japanse Super GT rijdt, graag nog eens een keer plaatsnemen in een F1-bolide.

Jenson Button RX foto Peter Vader

“Ik zou graag ja willen zeggen, maar je bent snel vergeten in de sport”, reageert de F1-wereldkampioen van 2009 tijdens een ‘Q and A’ van Sky Sports. “Ik loop nu door de paddock en mensen herkennen mij zelfs niet eens. Ik maak daar slechts grappen over. Als een F1-coureur, denk ik, zijn ze mij al helemaal vergeten.” De grootste verandering aan de F1-auto’s vond plaats in 2017, toen de auto's een agressievere look kregen en in afmetingen toenamen. Hierdoor nam de snelheid op de baan enorm toe.

“Het kijken naar de auto’s op de baan is ongelofelijk gaaf”, aldus Button. “De snelheid die de auto’s ontwikkelen, de rem-capaciteiten, de downforce, de verandering van richting. Het zijn vette dingen. Ze zijn sneller dan waar ik ooit in geracet heb. Ik mis het op een bepaalde manier en zou graag weer een F1-auto willen rijden. Maar racen in de F1... Nee, ik ben er zeker van dat ik daar overheen ben.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS