Formule 1

Jan Lammers: "Hij is voor het leven in ons geheugen gegrift en dat zal nooit meer weggaan"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 22 mei 2019 04:39 • Print artikel

Maandag overleed racelegende Niki Lauda op 70-jarige leeftijd. Drie wereldtitels en 25 Grand Prix-overwinningen vielen hem ten deel. Bovendien was Lauda in 1985 de laatste winnaar van de Grand Prix van Nederland. Dinsdag sprak Giel Beelen in de Veronica Ochtendshow met Jan Lammers naar aanleiding van het overlijden van drievoudig wereldkampioen Formule 1 Niki Lauda. De Nederlandse autocoureur en sportief directeur van Zandvoort vertelde dat er een eerbetoon aan hem zal worden gebracht tijdens de Grand Prix van Nederland van 2020 in Zandvoort.

Jan Lammers F1 Grand Prix van Nederland

Jan Lammers: "Ik kan nu al zeggen dat onze comeback van volgend jaar absoluut een eerbetoon zal zijn aan zijn carrière en zijn bijdrage aan de autosport. Iets wat proportioneel is met wat hij gepresteerd heeft daar is ons land te klein voor, maar we gaan absoluut iets bedenken wat een mooie ode is aan hem."

Giel: “Hoe zal jij hem persoonlijk blijven herinneren?”

Jan Lammers: “Een icoon van dat tijdperk, die tijd van racen. Er valt een leegte. Hij is voor het leven in ons geheugen gegrift en dat zal nooit meer weggaan.”

SPECIAL Niki Lauda! Van enorme schulden en zelfmoordgedachten tot succesvol Formule 1-coureur

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS