Formule 1

In onderhandeling met Red Bull: "Driejarige contractverlenging voor Brendon Hartley absoluut niet waar"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 13 november 2017 12:11 • Print artikel

SAO PAULO - Brendon Hartley blijft in onderhandeling voor een Formule 1-contract met Toro Rosso, maar berichten dat hij een driejarige verlenging heeft ondertekend zijn 'absoluut niet waar', zegt zijn vader Bryan. Over de 28-jarige coureur werd gemeld dat hij een eenjarige deal had getekend om voor het team te racen, met een optie voor twee jaar.

Brandon Hartley


Hartley, die dit weekeinde zijn 28e verjaardag vierde op het Interlagos-circuit in Brazilië, heeft met het team gesproken om in 2018 en daarna bij het team te blijven, maar in concreet is er nog niets.

"Zodra we allemaal te weten komen wat er aan de hand is en er is iets te melden, dan zal er een officiële aankondiging komen," zei Bryan Hartley. "Ik ga naar Abu Dhabi over een paar weken, hopelijk hebben we dan wat nieuws over de situatie. Maar op dit moment zijn er gewoon gesprekken."

Brendon Hartley debuteerde vorige maand met Toro Rosso in de Formule 1 tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten met de dertiende plaats. Het team bevestigde eind oktober dat de Kiwi zou blijven tot het einde van het seizoen.

Hartley kwalificeerde zich zaterdag als vijftiende voor de Grand Prix van Brazilië, maar kreeg een gridstraf van tien plaatsen na een motorwisselingen in zijn auto nadat hij problemen met de krachtbron had ondervonden tijdens de vrije trainingen. Ook in de race ondervond Hartley problemen en moest hij al vroeg opgeven.
MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS