Formule 1

Toro Rosso begint met een grote achterstand en een hoop grid-straffen in Brazilië

Uitgegeven door Michel van Eunen • 11 november 2017 10:39 • Print artikel

SAO PAULO - In de wetenschap dat beide auto’s dit weekeinde voor de Grand Prix van Brazilië werden voorzien van nieuwe MGU-H’s, is Toro Rosso op een moeilijk weekend voorbereid. Ten tweede male werd dit stukje techniek op de wagen van Pierre Gasly vervangen na een uitvalbeurt in de eerste vrije training. Tijdens deze eerste training viel ook Gasly's teamgenoot Brandon Hartley uit met een motorprobleem. De crew kon tussen beide trainingen de boel weer repareren. In de tweede training konden beiden dan ook weer hun rondjes meedraaien op het Braziliaanse circuit. Wat op zich een wonder mag heten, want de monteurs hebben het voor elkaar gekregen om in de tijd tussen de twee trainingen door zowel een motor te wisselen als de ander te strippen en op te bouwen. Hartley kan voorlopig rekenen op 10 plaatsen straf en Gasly op 25.

Brendon Hartley Toro Rosso Grand Prix Brazilië


“Het doel in de tweede training was dan ook om zoveel mogelijk ronden af te leggen om beide zeer onervaren coureurs een goede balans te laten vinden", aldus Jonathan Eddolls, Chief Race Engineer. "Dit is nog niet voor de volle honderd procent gelukt, maar we zijn uiteindelijk goed op weg.”

Pierre Gasly: “Een goede middag na een moeilijke ochtend. Weinig ronden in de eerste training zorgden ervoor dat we tijdens de tweede training nog veel werk moesten verzetten. Gelukkig ging dat wel volgens plan en hebben we zowel onze snelle als long runs kunnen doen. Het ziet er goed uit voor de kwalificatie en de race!”

Brandon Hartley: “Het was een moeilijke start van het weekend. Het kostte me in de tweede training enkele rondjes om weer aan de auto te wennen. Ik heb weer veel kilometers gemaakt in de LMP1-Porsche vorige week, dus moest ik weer even inkomen. Uiteindelijk heb ik nog veel ronden kunnen rijden. Ik heb de meeste ronden van iedereen achter mijn naam staan tijdens de tweede vrije training. We zullen door middel van data-analyse proberen nog wat extra tijd te vinden voor de kwalificatie en de race, maar ik heb er vertrouwen in dat dat goed gaat komen."


MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS