Formule 1

In de bres springen voor de onder vuur liggende Vettel: "Niemand weet hoe moeilijk het is"

Uitgegeven door Stefan Kerk • 9 oktober 2018 17:54 • Print artikel

Sebastian Vettel kreeg na afloop van de GP van Japan veel kritiek te verwerken. Dit voornamelijk na aanleiding van zijn clash met Max Verstappen. De Duitser probeerde een veel te optimistische inhaalpoging op de Nederlander, raakte hem en spinde waardoor hij terugviel naar de laatste plek. Het was al de zevende behoorlijke fout van Vettel.

Lewis Hamilton

Hamilton probeert de criticasters wat terughoudender te laten zijn en roept op dat ze wat meer respect moeten tonen aan de Duitser: “Ik vind dat Sebastian Vettel wat meer respect verdiend”, laat Hamilton weten via Instagram. “Je kunt je bijna niet voorstellen hoe moeilijk het is om te doen wat wij op dit niveau doen. We zijn mensen en mensen maken nou eenmaal fouten.”

Vettel kreeg veel negatieve aandacht na zijn incident met Verstappen, maar Hamilton vindt dat onterecht: “Ik weet niet zeker of hij 100% zijn fout was. Hij rukte goed op na zijn matige startplaats. Als racer moet je er voor gaan of gewoon niet. Hij zag een opening en ging ervoor, maar het incident zorgde ervoor dat hij weer helemaal terugviel.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS