Formule 1

Honda kijkt buiten de Formule 1 naar andere klassen: "Er moet technologie zijn van raceauto's naar straatauto’s"

Uitgegeven door Wim Boekel • 9 juli 2019 12:57 • Print artikel

In de afgelopen jaren richten meer en meer autofabrikanten zich op de Formule E. Elektrisch rijden behoort tot de mobiliteit van de toekomst. Honda richt zich dan met Red Bull en Max Verstappen op de Formule 1. Dat betekent niet dat de Japanners geen aandacht voor dit kampioenschap hebben.

Formule 1 Red Bull Racing Honda

“Formule E wordt in de stad als straatrace gehouden en het is een soort van adverteren waarbij het racen wordt gebruikt, in plaats van puur racen”, zegt Yamamoto tegen Inside Racing. “Als Honda hebben we gesprekken met CEO Alejandro Agag. We houden onze ogen altijd gericht op deze categorie. We hebben onze elektrische auto al aangekondigd, welke snel in Europa in de verkoop gaat. Er zijn veel Honda-klanten die geďnteresseerd zijn in onze elektrische auto’s, dus het is goed om ze aan te trekken. En er moet een technologie zijn die we van de races naar de straatauto’s kunnen brengen. Dat is de reden dat we interesse hebben.”

Een komst naar het kampioenschap is lastig. Met de komst van Mercedes en Porsche is er een volledige grid in de Formule E. Dat betekent dat een bestaand team moet wegvallen, waardoor Honda op de grid kan komen.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS