Formule 1

Red Bull laat langer verblijf in de Formule 1 van Honda afhangen: "We worden nu behandeld als..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 11 februari 2019 11:27 • Print artikel

Dr. Helmut Marko heeft veel vertrouwen in de Honda-motor. Dit keer zegt de Oostenrijker dat als Honda na 2020 in de Formule 1 blijft, dat Red Bull ook gaat blijven. De huidige ‘Concorde Agreement’ bindt de teams tot 2020 aan de Formule 1. Volgens Marko hangt het tekenen van een nieuw contract met Liberty Media af van de onderhandelingen die de energiedrankenfabrikant met hen gaat voeren.

Red Bull Honda logo

“Op het moment is er nog geen beslissing genomen”, zei de Red Bull-consultant tegen Auto Motor und Sport. “We hebben geen regels, geen overeenkomst met de commerciële rechtenhouder, niets. We hanteren dezelfde aanpak als met Honda.” De keuze om het af te laten hangen van Honda lijkt geen vreemde, immers Red Bull en Honda zijn samen een soort van fabrieksteam geworden.

“We hopen dat er uiteindelijk duidelijkheid komt en als Honda beslist na 2020 te blijven, gaan we ze alles geven om ook deel te blijven nemen aan de Formule 1”, zei Marko.

De houding van het team uit Milton Keynes ten opzichte van de Hybride V6-motoren lijkt nu ook veranderd te zijn, nu men de beschikking heeft over de Japanse Honda-aandrijving. “We zijn altijd tegen de hybride motoren geweest, maar Honda wil doorgaan met deze motor”, zei de Oostenrijker. “We hebben ons standpunt veranderd, omdat Honda nu onze leverancier is. Voor het eerste in veertien jaar worden we behandeld als fabrieksteam, wat een compleet andere situatie creëert.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS