Formule 1

Honda F1 werd plotseling teruggefloten en mocht problemen motor niet verhelpen: "Eerst gaven ze nog groen licht’

Uitgegeven door Stefan Kerk • 9 oktober 2018 02:13 • Print artikel

Pierre Gasly kende tijdens de Grand Prix van Japan wat motorproblemen. De Fransman klaagde tijdens de kwalificatie, nadat zijn auto last had van trillingen iedere keer dat hij opschakelde. Honda gaf dat probleem aan bij de FIA, die vertelden dat ze het probleem mochten verhelpen. Toen Honda eenmaal zo ver was, werd hen verteld dat de instellingen teruggezet moesten worden.

Toyoharu Tanabe, links op de foto

Toro Rosso koos ervoor om de ontstekingsvertrager te vervangen, maar kreeg te horen dat ze de veranderingen moesten terugzetten. De FIA laat weten dat Honda niet specifiek had aangegeven wat ze zouden veranderen en daar waren ze het niet mee eens.

Gasly moest hierdoor de timing van zijn upshifts veranderen. Honda liet weten verrast te zijn door de beslissing van de FIA: “Ze hadden al groen licht gegeven. We moeten uitzoeken waarom ze ineens van gedachten veranderde”, aldus Toyoharu Tanabe, technisch directeur F1 bij Honda. “We waren verbaasd, want ze zeiden ja en op de grid ineens nee. Toch moeten we hun beslissing respecteren.”

Gasly kende nog een goede kwalificatie, waarin hij als zevende eindigde, maar in de race viel hij terug tot P11.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS