Formule 1

"Hoewel de motor van de Red Bulls sterker is dit jaar, is hun auto niet zo goed als..."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 20 mei 2019 05:03 • Print artikel

Lewis Hamilton heeft zijn teamgenoot Valtteri Bottas zijn grootste concurrent voor de titel genoemd. Hoewel in eerste instantie iedereen uitging van Sebastian Vettel stelt de Brit van Mercedes dat Bottas is uitgegroeid tot zijn naaste concurrent voor het wereldkampioenschap Formule 1.

Lewis Hamilton Mercedes


Mercedes verwachtte aan het begin van het seizoen nog dat Ferrari het sterkste team zou zijn vanwege de uitstekende testperiode die de Italianen doormaakten, maar het team heeft na vijf races nog geen overwinning behaald, terwijl de regerend wereldkampioenen vijf opeenvolgende een-twee-finishes heeft gescoord.

Met een voorsprong van 96 punten op Ferrari in het constructeurskampioenschap is Bottas nu de grootste bedreiging voor de vijfvoudig wereldkampioen van Mercedes. Hamilton leidt met zeven punten op Bottas. "De grootste bedreiging is altijd de persoon die het dichtst bij je staat," zei Hamilton. "We hebben een buffer op de andere jongens en hoewel de motor van de Red Bulls sterker is dit jaar, is hun auto niet zo goed als in de voorgaande jaren. Ferrari is ook sterk, maar komen op sommige gebieden tekort. Valtteri is goed voor het team, hij verdient zijn positie in het team en het is geweldig om hem naar een ander niveau te zien groeien."

Gevraagd of hij denkt dat Mercedes alle 21 races in 2019 kan winnen, zei Hamilton: "Wie weet? We hadden zeker niet verwacht dat we de eerste vijf races zouden winnen. Dat is ongelooflijk bemoedigend voor iedereen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS