Formule 1

Hoeveel verdient Max Verstappen na zijn nieuwe deal met Red Bull?

Uitgegeven door Bas Kaligis • 12 januari 2020 08:11 • Print artikel

Afhankelijk van wat je leest zou het nieuwe contract van Max Verstappen met Red Bull tussen de 16 en 40 miljoen euro per jaar waard zijn. Dat is een nogal grote marge! Zeker als je je bedenkt dat Lewis Hamilton rond de 45 miljoen euro per jaar zit, terwijl het salaris van Sebastian Vettel bij Ferrari tussen 16 en 38 euro miljoen ligt.

Max Verstappen Red Bull Racing F1


Het feit dat Verstappen een contractverlenging heeft getekend dat hem tot eind 2023 aan het team bindt, was natuurlijk groot nieuws, want weinigen verwachtten zo'n lange verbintenis van beide partijen. Zijn salaris is een mysterie aangezien het team meestal geen cijfers vrijgeeft. Dat heeft tot gevolg dat de media er op los speculeren.

Het eerste cijfer van 16 miljoen euro was geloofwaardig. Nu zijn er berichten naar buiten gekomen dat de Nederlander tot 40 miljoen euro per jaar zou gaan verdienen. Het is evenwel moeilijk voor te stellen dat Red Bull de komende vier jaar 160 miljoen euro uitgeeft voor het voorrecht Verstappen voor zich te hebben rijden. Toch zei Helmut Marko eerder deze week dat de deal met kamp Verstappen niet goedkoop was. Wat het verhoogde salaris geeft Marko toe: “Het nieuwe contract was niet goedkoop, maar ik had geen zin in het spelen van pokerspelletjes.”

Verwijzend naar de F1-coureursalarissen van vorig seizoen, verdient Lewis Hamilton naar verluidt ongeveer 50 miljoen euro bij Mercedes en krijgt Sebastian Vettel 40 miljoen euro van Ferrari - Charles Leclercs nieuwe Ferrari-deal tot het eind 2024 zou een koopje zijn voor het Italiaanse team: 9 of 10 miljoen euro per jaar.

Daarom lijkt 40 miljoen euro voor Verstappen hoogst onwaarschijnlijk. Tot nader order of officieel gecorrigeerd door Red Bull noteren we zijn (officiële) salaris officieus op 16 miljoen euro.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS