Formule 1

Geen pokerspelletjes Dr. Helmut Marko: "Nieuwe contract Max Verstappen was niet goedkoop, maar ik..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 11 januari 2020 08:10 • Print artikel

Dr. Helmut Marko maakte zich zorgen dat Max Verstappen na 2021 kon gaan vertrekken bij Red Bull en de overstap naar Mercedes ging maken. Het was de voornaamste reden waarom de Oostenrijker haast zette achter een nieuw contract, waarmee de coureur zich tot 2023 vastlegde aan een verblijf in Milton Keynes.

F1 2020 Max Verstappen


“Ik besteedde de vakantie om het contract rond te maken”, aldus Marko tegenover Auto Bild. “Ik maakte me zorgen om Max aan Mercedes te verliezen in 2021.” Het gerucht gaat dat het salaris bij de renstal van Verstappen verdriedubbeld is met de nieuwe deal en dat hij zichzelf heeft verzekerd van een top F1-motor.

“We hebben dat op dit moment met Honda”, aldus de Red Bull-consultant. “Ik ben ook optimistisch dat ze doorgaan.” Wat het verhoogde salaris geeft Marko toe: “Het nieuwe contract was niet goedkoop, maar ik had geen zin in het spelen van pokerspelletjes.” Daarmee doelt de Oostenrijker op het feit dat Charles Leclerc zichzelf als snel vastlegde bij Ferrari, terwijl Verstappen openlijk flirtte met een overstap naar Mercedes.

“Dit is ook een erg belangrijke stap voor ons”, zegt Marko tegen Auto Motor und Sport. “Nu kunnen we ook met meer vertrouwen naar de toekomst kijken.” Wat betreft de recente geruchten over een overstap van Lewis Hamilton naar Ferrari, zegt hij dat dat de mogelijkheid op een stoeltje bij de Zilverenpijlen had gegeven.

“Om eerlijk te zijn, hadden we het lastig met het gokken wat er aan de hand was met het ‘Ferrari en Hamilton’-verhaal”, aldus de consultant.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS