Formule 1

"Hij is het grootste talent sinds Ayrton Senna! Het enige dat ik kon doen..."

Uitgegeven door Bart • 19 juli 2019 17:09 • Print artikel

Lewis Hamilton ligt op koers voor zijn zesde wereldtitel en derde titel op rij. De laatste coureur die hem van de titel afhield, was zijn teamgenoot in 2016 Nico Rosberg. Na zijn wereldtitel hing de Duitser direct zijn helm aan de wilgen. Nu mengt Rosberg zich in de interne strijd bij Mercedes door Valtteri Bottas van advies te voorzien.

Nico Rosberg


Waar Bottas en Hamilton goed met elkaar samenwerken, lagen Rosberg en Hamilton regelmatig met elkaar in de clinch. Volgens de Duitser is er maar één manier om de Brit te verslaan. "Lewis was een groter natuurtalent dan ik", vertelt Rosberg in het Finse Ilta Sanomat. "Hij is het grootste talent sinds Ayrton Senna. Het enige dat ik kon doen om hem te verslaan, was heel hard werken."

"En voor Valtteri geldt hetzelfde. Je ziet dat hij enorm hard werkt en zeer toegewijd is. Dat is zijn grote kracht. Vorig jaar had hij het zwaar, maar hij heeft dit jaar grote stappen gezet. Het gaat allemaal om details. Zelfs zijn baard zorgde voor publiciteit en dat had ook invloed."

Rosberg maakte onlangs bekend dat hij dagelijks 2 uur bij een psycholoog zat om de strijd met Hamilton aan te gaan.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS