Formule 1

Het ziet er goed uit met de ontwikkeling van de Honda Spec-C-motor: "Als we de motor beter leren kennen, dan.."

Uitgegeven door Stefan Kerk • 8 oktober 2018 14:25 • Print artikel

Ondanks dat Pierre Gasly tijdens de GP van Japan buiten de punten eindigde, was de Fransman tevreden over de ontwikkeling van de Spec-C-motor. De nieuwe krachtbron van het Japanse automerk liet een behoorlijke sprong zien in vermogen. De Toro Rosso’s kwalificeerden zich op P6 en P7, maar zagen na een ongelukkige strategie zichzelf buiten de punten vallen.

Gasly en Hartley kenden wat problemen tijdens d de race, waardoor er geen punten gepakt werden

Gasly liet weten dat er nog wat kinderziektes in de motor aanwezig waren: “Ik had problemen met de kalibratie, waardoor ik in de race niet het volle motorvermogen kon gebruiken.” Dit zou ook een van de redenen moeten zijn waarom de Toro Rosso’s wat terugvielen tijdens de race: “We zouden zonder de problemen een aantal tienden per ronde sneller moeten zijn, ik denk dat we het Grosjean en Perez moeilijk hadden kunnen maken.”

Doordat er problemen waren, maar de snelheid toch aanwezig was, is Gasly vol vertrouwen om goed te scoren tijdens de komende races: “Het ziet er goed uit. Er moeten nog wel wat verbeteringen gemaakt worden, maar dit is pas het begin. Als we de motor beter leren kennen, dan zit er nog genoeg ruimte voor verbetering in.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS