Formule 1

"Het was een f***ing gevaarlijk actie van hem, hij beweegt altijd te laat als hij verdedigd"

Uitgegeven door Stefan Kerk • 8 oktober 2018 18:37 • Print artikel

Kevin Magnussen heeft al niet een al te beste reputatie binnen de Formule 1 en tijdens de GP van Japan liet hij opnieuw zien waarom. Op het moment dat Leclerc hem in wilde halen en naar rechts ging, deed de Deen precies hetzelfde. Leclerc reed daardoor met 320km/u tegen de achterkant van de Haas aan, maar gelukkig voor beiden bleef het bij een kapotte voorvleugel en een lekke band.

Frederic Vasseur

Frederic Vasseur heeft zich nogal hard uitgelaten over het incident. De teambaas van Sauber liet tegen Autosport duidelijk weten niet blij te zijn met de actie van de Deen: “Het was een f***ing gevaarlijk actie van hem, hij beweegt altijd te laat als hij verdedigd en op een dag gaan we daardoor een enorme crash zien. Als je 320km/u gaat is het extra gevaarlijk.”

Vasseur was dan ook negatief verrast dat Magnussen niet bestraft werd: “In mijn ogen was het heel erg duidelijk wie er fout zat, maar de stewards deden niets. Ik was best wel verrast. Hij is bij bijna alle grote crashes betrokken, maar ik ben de scheids niet, dat is de FIA.”

100% Auto LIVE in Rotterdam Ahoy


Profiteer van korting via RaceXpress met entreekaarten in voorverkoop 100% Auto Live
Voor 100% Auto Live op 13 en 14 oktober in Rotterdam Ahoy zijn tickets verkrijgbaar via Ticketmaster.nl. De kaarten zijn eenmalig geldig voor zaterdag óf zondag. De entreekaarten zijn in de voorverkoop te bestellen. Speciaal voor de lezers van RaceXpress zijn de kaarten €15,-. Aan de deur wordt de prijs € 18,50. Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis entree, mits onder begeleiding.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS