Formule 1

Het verschil tussen Michael Schumacher en Lewis Hamilton: "Wat betreft werk-ethiek was Schumacher..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 11 maart 2019 16:00 • Print artikel

Nico Rosberg was teamgenoot van twee grootheden in de Formule 1: Michael Schumacher en Lewis Hamilton. De voormalig Mercedes-coureur kent dus als een van de besten het verschil tussen de twee kampioenen. Volgens Rosberg heeft Hamilton meer natuurlijk talent, dan Schumacher.

Michael Schumacher en Nico Rosberg

“Lewis heeft waarschijnlijk wat meer natuurlijk talent dan Michael, Lewis is een van de grootste natuurlijke talenten die de sport ooit gezien heeft, dus maakt hij het verschil”, aldus Rosberg tegen Auto Motor und Sport. “Wat betreft werk-ethiek was Schumacher daarin iets heel anders. De dingen komen erg gemakkelijk op natuurlijke wijze naar Lewis toe. Instinct, natuurlijk talent. Michael was het complete pakket.”

Ondanks deze uitspraken van de Duitser, werd hij zenuwachtiger toen hij hoorde dat hij naast Schumacher plaats ging nemen, dan toen hij het nieuws kreeg dat hij teamgenoot van Hamilton werd. “De eerste gedachte met Michael Schumacher?”, zegt de voormalig wereldkampioen F1. “Wat angstig. Kan ik het gevecht aangaan? Michael was een strijder. Elke dag na het wakker worden, dacht hij: ‘Hoe maak ik mijn teamgenoot klein?’. Toen ik uiteindelijk de betere was van Michael, toen kwam Lewis. Ik kende hem tenminste van het karten. Hij was niet zo’n vreemde voor me als Michael.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS