Formule 1

Nico Rosberg vertelt over één van de bepalende momenten in zijn carrière: ‘Anders had ik eruit gelegen’

Uitgegeven door Stefan Kerk • 26 oktober 2018 07:43

In de wekelijkse F1-podcast ‘Beyond the Grid’ vertelt Nico Rosberg over verschillende aspecten in zijn Formule 1-carrière. De voormalig wereldkampioen liet weten dat er een punt in zijn carrière was dat bijna allesbepalend voor hem was.

Rosberg deed een boekje open over zijn tijd bij Mercedes en het kantelpunt in zijn raceleven. De Duitser maakte zijn debuut bij het team in 2010 en werd vergezeld door zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher, die uit zijn pensioen kwam. De vraag was of Rosberg, die tot die tijd nog geen race gewonnen had, Schumacher kon bijhouden.

Rosberg won uiteindelijk het duel met teamgenoot Schumacher en pakte in 2012 zijn eerste overwinning in China. Volgens Rosberg was dit een cruciaal moment: “In 2012 werden onze posities binnen het team geëvalueerd. Ik versloeg Michael uiteindelijk. Hij was nog steeds erg snel, maar ook inconsistent. Als ik Michael niet verslagen had, dan was hij waarschijnlijk nog doorgegaan en zou ik het team moeten verlaten, nu gebeurde het omgekeerde.”

Uiteindelijk ging Schumacher definitief met pensioen, terwijl Rosberg Lewis Hamilton als teamgenoot kreeg, wat er daarna gebeurde weet iedereen. Mercedes werd vanaf 2014 het meest dominante team in de Formule 1 sinds Ferrari aan het begin van deze eeuw. Nico Rosberg haalde in 2016 zijn eerste en enige wereldtitel. De Duitser hing daarna zijn helm aan de wilgen.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS