Formule 1

"Het komt niet alleen omdat Max Verstappen zo goed rijdt, maar hij is ook nog eens een verschrikkelijk aardige vent!"

Uitgegeven door Bart • 17 september 2019 05:02 • Print artikel

Max Verstappen is met Red Bull en Honda bezig aan een sterk seizoen 2019. De laatste twee races waren beduidend minder, maar de opmars van de RB15 en de Honda-motor is fors te noemen. Het gapende gat naar Mercedes en in mindere mate Ferrari is zo goed als gedicht en dat biedt mogelijkheden voor komend seizoen. Oud-F1-coureur Gijs van Lennep ziet in Verstappen een toekomstig wereldkampioen en dat gaat volgens de 77-jarige snel gebeuren.

Max Verstappen


Van Lennep vindt het fantastisch om te zien hoe Verstappen vele landgenoten achter zich heeft staan. "Het is prachtig om te zien", zegt Van Lennep tegen Motorsport. "In onze tijd waren er de diehards, een kleine groep race auto enthousiasten. Nu is het een veel breder publiek en dat komt niet alleen omdat Max zo goed rijdt, maar hij is ook nog eens een verschrikkelijk aardige vent. Hij is een slimme vent, praat goed en doet eigenlijk alles goed. Dat vinden de mensen mooi en daarvoor kijken we naar sport."

Van Lennep is zelf uiteraard ook een groot Verstappen-fan. "Ik denk dat hij volgend jaar al wereldkampioen wordt, zeker weten."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS