Formule 1

Verstappen voorspelt dat Honda iets in petto heeft voor de GP van Japan: "Ik denk dat ze..."

Uitgegeven door Peter Vader • 12 september 2019 10:43 • Print artikel

Jos Verstappen heeft voorspeld dat Honda iets in petto heeft om een boost te geven aan de prestatie van de Red Bull tijdens de Japanse Grand Prix. Ook gaf hij alle credits aan de nieuwste motorupgrade van het Japanse merk. Max Verstappen en Alexander Albon eindigden allebei in de punten, nadat ze beschikten over de nieuwste upgrade van Honda. Ze waren daardoor in Italië en België wel gedwongen vanaf achteraan op de grid te starten.

Max en Jos Verstappen Red Bull Honda

Net zo snel
De tweevoudige GP-racewinnaar in 2019, Max Verstappen, herstelde snel van zijn aanrijding in de eerste bocht en finishte als achtste in Monza, waarna zijn vader voorspelde dat er grote resultaten aankomen in de volgende races. "De rondetijden waren net zo snel als de mensen op de eerste en tweede plaats", vertelde Jos aan Ziggo. "Hij gaf niet op en dit toonde ook aan dat de auto de goede kant op gaat. Dus het ziet er goed uit voor de rest van de races dit seizoen. Vooral de volgende race in Singapore ziet er weer heel positief uit voor ons.”

Probleem opgelost
Verstappen senior vervolgde daarna aan gpfans.com: "Deze circuits [Spa en Monza, red.] zijn op maat gesneden voor de Ferrari. We hebben altijd tegen Charles Leclerc gereden en ik denk dat we volgend jaar een geweldig gevecht gaan zien tussen Leclerc in de Ferrari, Hamilton in de Mercedes en Verstappen in de Red Bull. Max kon de topsnelheid die hij tijdens de race moest halen niet bereiken. Maar dat probleem is voor de volgende race opgelost."

Honda gaat voor de overwinning?
Mercedes heeft elke Japanse Grand Prix in het V6 Hybrid-tijdperk gewonnen, maar Verstappen stond op alle drie van zijn reizen naar Suzuka als Red Bull-coureur op het podium. Jos verwacht dat Honda nu echt op zoek gaat naar de overwinning. "Ik denk dat ze echt iets willen laten zien in Japan", zei hij. "We kunnen er veel uithalen. Ik denk dat er dit seizoen nog een motorwisseling zal plaatsvinden. Er komen beslist nog meer races, waar we echt kunnen presteren!"

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS