Formule 1

Helmut Marko lyrisch over Oranje-fans: "Ze scandeerden 'Honda, Honda', fantastisch"

Uitgegeven door Bart • 8 juli 2019 17:07 • Print artikel

De oranje zee aan fans voor Max Verstappen kon vorige week voor het tweede jaar op rij een gigantisch feest vieren na de overwinning van de Red Bull-coureur. Op de Red Bull Ring reed de Nederlander van de zevende naar de eerste plaats en haalde daarbij onder meer een Mercedes en twee Ferrari's op de baan in. Na afloop was het ook bij het team uiteraard groot feest en zeker ook bij motorleverancier Honda dat de eerste overwinning in 13 jaar kon vieren. Red Bull-topman Helmut Marko was na afloop vol lof over de Nederlandse fans.

Max Verstappen


"De invasie van Nederlandse fans is ongelofelijk", zegt Marko tegen het Amerikaanse Motorsport.com. "Zonder enige vorm van agressie, puur enthousiasme, heel anders dan bij voetbal."

"Mooi voorbeeld: ik stond voor de pitbox met een paar mensen van Honda. Ik duwde hen vooruit en het publiek scandeerde 'Honda, Honda'. Dat was een fantastisch moment."

Ook Marko is nog altijd lyrisch over de inhaalrace van zijn pupil. "Verstappen had eerder al zo'n inhaalrace. In Austin in 2017 werd het podium hem afgenomen nadat hij Kimi Raikkonen aan de binnenkant ingehaald had. Nu ging de start compleet de mist in. Max lag zevende aan het einde van de eerste ronde. Normaal is het dan onmogelijk om dat goed te maken op een circuit als de Red Bull Ring."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS