Formule 1

Grosjean vraagt om controle Perez tijdens VSC: "Ik reed precies op de delta"

Uitgegeven door Stefan Kerk • 7 oktober 2018 20:06 • Print artikel

Romain Grosjean leek op weg te zijn naar een degelijke zevende positie tijdens de GP van Japan, maar zag in de slotfase, vlak na de VSC, Perez voorbij komen. Volgens Grosjean reed Perez te hard, maar de stewards hebben het voorval niet onderzocht.

null

“We moeten analyseren wat er tijdens de Virtual Safety Car gebeurde”, vertelt Grosjean na de race. “Het verschil met Perez voor de VSC was 2,4 seconden. Ik reed op de deltatijd, maar toen de VSC weg was, zat hij direct achter me. We moeten bekijken of er geen fouten te vinden zijn in het systeem.”

Grosjean keek verder terug op zijn race: “In mijn ogen hebben we alles goed gedaan. We reden het grote deel van de race op P7, ondanks wat schade aan de auto. Als we geen schade hadden gehad, dan weet ik zeker dat we makkelijk hadden kunnen wegrijden van de rest van het veld.”

Met de achtste plek van Grosjean, verkleinde Haas het gat op rivaal Renault met 3 punten. Het verschil in de strijd om de vierde plek in de constructeursstrijd is geslonken tot 8 punten en Haas lijkt vooralsnog hard op weg om dat gat weg te werken.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS