Formule 1

Groen licht voor Esteban Ocon! Tijdens seizoensfinale in dienst bij Renault

Uitgegeven door Wim Boekel • 20 november 2019 18:45 • Print artikel

Esteban Ocon heeft groen licht van Mercedes gekregen om tijdens de F1-test in Bahrein al in de Renault plaats te nemen. De opvolger van Nico Hulkenberg werd reeds in augustus vastgelegd, maar start officieel bij het Franse team op 2 december aanstaande.
Eerder was het onduidelijk wanneer de test- en reservecoureur van de Zilverenpijlen over mocht stappen. Vorig jaar bijvoorbeeld mocht Daniel Ricciardo van Red Bull nog niet voor het team uit Enstone in actie komen. Blijkbaar zijn Mercedes en Renault wel tot overeenstemming gekomen en mag Ocon al tijdens de seizoensfinale bij zijn nieuwe team starten.

De Fransman reed in 2018 voor Force India, maar moest aan het einde van het seizoen vertrekken, doordat het team werd overgenomen door Lawrence Stroll en de plek aan zijn zoon Lance Stroll werd vergeven. In dat jaar viel Ocon met name op, doordat hij Verstappen tijdens de wedstrijd in Brazilië in leidende positie van de baan reed. Dit jaar stond de coureur aan de zijlijn om Mercedes te ondersteunen.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS