Formule 1

Kopzorgen voor F1-coureurs? Ook Max Verstappen mag NIET met zijn nieuwe helm in de F1 racen van de FIA

Uitgegeven door Wim Boekel • 13 februari 2019 06:08

Kopzorgen voor diverse F1-coureurs? Ook Max Verstappen mag met zijn nieuwe helm niet in de F1 racen van de FIA. Max Verstappen toonde afgelopen week nog met trots zijn nieuwe helmdesign (FOTO'S), maar nu heeft hij net als sommige andere Formule 1-coureurs mogelijk een heel vreemd probleem, nadat drie van de vier helmleveranciers niet door de veiligheidsstandaarden voor alle maten helmen gekomen zijn. Door de nieuwe regels moeten de helmen sterker dan ooit zijn, waardoor de kans op hoofdblessures beperkt wordt.

Arai Helm Max Verstappen

Tot op heden heeft alleen Stilo voldaan aan alle vereisten om de homologatie te verkrijgen. Van Schubert zijn alleen de medium maten van haar helmen gehomologeerd, terwijl Bell, die meer dan 10 coureurs helmen levert, alleen een maat 56+ heeft.

Het meest zorgwekkende is Arai. Zij hebben voorafgaande aan de eerste wintertest nog geen enkele goedkeuring heeft gekregen van de FIA, waardoor geen van haar klanten de nieuwe specificatie helmen hebben. Onder haar klanten bevinden zich Sebastian Vettel, Pierre Gasly, Daniel Ricciardo, maar ook Max Verstappen.

‘De prototype van het nieuwe model is geleverd”, zegt Arai in een statement. “De helmen zijn nog niet officieel gehomologeerd, maar onze testen in eigen huis bevestigen de kwaliteit van het product.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS