Formule 1

Geruchten over vertrek Red Bull vieren hoogtij: "Dat hij moe is van de Formule 1... dat is fout...!"

Uitgegeven door Wim Boekel • 22 september 2017 11:05 • Print artikel

Volgens Gerhard Berger is Red Bull- en Toro Rosso-eigenaar Dietrich Mateschitz geen afscheid van de sport aan het nemen. De geruchten vieren hoogtij in de Formule 1-paddock, nu het Red Bull-team, waar Max Verstappen en Daniel Ricciardo momenteel racen, niet zulke vleugels hebben gekregen en niet zo goed presteren als in het verleden met de vier wereldtitels van Sebastian Vettel. Honda en Porsche zouden volgens de verhalen al op de loer liggen om de teams over te nemen. Of Dieter Mateschitz de Formule 1 beu is, daar twijfelt Berger aan.

Dieter Mateschits Red Bull Formula One

“Dat hij moe is van de Formule 1, denk ik dat dat fout is”, liet Berger doorschemeren aan het Oostenrijkse ORF. “Natuurlijk is hij niet blij met de huidige situatie van zijn team. Maar Red Bull is nog steeds een super sterk team en zelfs in deze moeilijke tijd is bijna niemand vertrokken, vooral Newey aan de top. Het niet hebben van een motor die titelkansen brengen, is op de lange termijn frustrerend.”

Toch denkt de coureur dus niet dat zijn landgenoot de Formule 1 de rug toekeert. “Red Bull heeft altijd geduld gehad en wanneer het nodig is. Het kan niet altijd goed gaan”, vervolgt de voormalig F1-coureur zijn verhaal. “Het is nu een lastige tijd, maar je kunt licht aan het einde van de tunnel zien. Honda’s komst naar Toro Rosso is de start.”

Het Japanse merk had ongelukkige jaren bij McLaren, maar toch gelooft Berger dat de Japanners orde op zaken gaan krijgen. “Ik geloof in Honda, die een sportcultuur in het bedrijf hebben, de middelen en nu een team met Red Bull-mentaliteit”, legt Berger uit. “Ik kan me voorstellen dat Honda terugkeer naar haar originele vorm en het bouwen van topmotoren.”

En andere optie is de nauwe relatie met teamsponsor Aston Martin. Toch denkt de Oostenrijker dat dat voor de lange termijn is. “We moeten wachten op de nieuwe motorenregels”, legt de oud-coureur van McLaren en Ferrari uit. “Tot dan brandt niemand zijn vingers aan de huidige extreem lastige motoren. Heeft Aston Martin de middelen en de mogelijkheden. Ik weet het niet, maar betwijfel het.”

LEES OOK:

Eigenaar van Red Bull Dieter Mateschitz geeft toe: "Mercedes wilde onze beide coureurs"

Dietrich Mateschitz begrijpt de woede van Max Verstappen: "Bijna alles dat kon gebeuren..."
Nog nooit was afvallen met WeightWatchers zo eenvoudig. Doe mee en ontvang direct EUR 29,95 korting.

Eenvoudig uw streefgewicht bereiken met WeightWatchers. Nu EUR 29,95 korting!

Babe-box

Xtra

COLUMNS