Formule 1

Dietrich Mateschitz begrijpt de woede van Max Verstappen: "Bijna alles dat kon gebeuren..."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 8 juli 2017 17:23

SPIELBERG - Red Bull-eigenaar Dietrich Mateschitz zegt dat hij de woede begrijpt die Max Verstappen onlangs overmande. Temidden van geruchten dat de jonge Nederlander onder zijn Red Bull-contract uit zou willen komen om bij Ferrari te tekenen verliet Verstappen na de Grand Prix van Azerbeidzjan, waar hij uitviel met motorproblemen, het circuit zonder te praten met de media.

Dietrich Mateschitz Red Bull Racing Grand Prix Oostenrijk


Mateschitz, zegt dat hij Verstappend reactie begrijpt. "Natuurlijk", zei hij in De Telegraaf. "Bijna alles wat er met hem kan gebeuren is dit seizoen gebeurd. Max is uniek en een sterke persoonlijkheid. Hij is moedig, charismatisch en ondanks zijn jonge leeftijd zeer gedisciplineerd, doelgericht en vastberaden. Zijn inhaalacties zijn ongelooflijk en toch heeft hij altijd de controle. Pure klasse."

"Weet je wat mijn ultieme droom in de Formule 1 is? Dat Max met Red Bull de jongste wereldkampioen in de geschiedenis wordt. We hebben nog twee jaar om dat doel te verwezenlijken."

Daarna zal het controversiėle tijdperk van de huidige turbomotoren eindigen. Mateschitz zegt dat het cruciaal is voor de sport dat onafhankelijke leveranciers in de toekomst in de F1 kunnen aansluiten. En als Red Bull niet blij is met de motorregels van 2020 en later kan Red Bull zomaar de sport verlaten, zegt Mateschitz.

"Je krijgt alleen spannende wedstrijden als er sprake is van concurrentie. Slechts twee coureurs van een team die vechten voor de overwinning is dodelijk voor de sport, maar slechts twee teams die met elkaar concurreren is niet veel beter", zei Mateschitz.

met je vrienden de Formule 1 kijken met THE SUB® thuistap. Bekijk hier alle modellen! Voor elke keuken of man cave een stijlvolle SUB!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS